2008_14

artikelen - Hoeksche Waard Magazine

Bijdragen aan Hoekschewaard Magazine, namens bibliotheek Hoekschewaard. Boeken, bibliotheken, lezen, fictie en non-fictie komen aan de orde. Alles onder het motto: kom naar de bibliotheek!

  • Philip Freriks in bibliotheek Hoekschewaard - De 75ste Boekenweek wordt dit jaar groots gevierd van woensdag 10 maart tot en met zaterdag 20 maart. Ter ere van deze feestelijke boekenweek zal Philip Freriks in Numansdorp te gast zijn. Eind vorig jaar nam de populaire taalvirtuoos afscheid als nieuwslezer bij het NOS Journaal. Jarenlang was hij in Frankrijk correspondent voor de Volkskrant en het Parool. Naast zijn journalistieke werk, heeft Freriks de laatste jaren tot twee maal toe een succesvolle theatertournee door Nederland gemaakt. Hij schreef en trad op met het tekstmuziekprogramma Ik herinner me (ook als boek uitgegeven) en vervolgens met Gare du Nord dat in boekvorm een bestseller werd.
  • Heerlijk buiten in de bibliotheek - De lente is nu echt begonnen en in de tuin komen prachtig bloeiende gewassen naar boven. Ook al hebben we soms nog nachtvorst, toch is dit de beste tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Samen met Intratuin zet de bibliotheek uw tuin deze maand extra in het zonnetje!
  • Lezen als ontdekkingsreis - Alleen lezen is leuk, soms is samen lezen nóg leuker. Nederland telt duizenden leeskringen. Waarom? Praten over een boek kan de leeservaring verdiepen, verrassende gezichtspunten geven en nieuwe inzichten oproepen. Spannend en inspirerend! Topauteur Renate Dorrestein schreef er een grappig veelzijdig boek over.